VISMA IN SCHOOL

Fra og med høsten 2021 har Vardø videregående skole tatt i bruk VISMA IN SCHOOL (VIS) som nytt skoleadministrativt system. I VIS er "alt på ett sted", noe som vil forenkle skolehverdagen både for elever og lærer

Hvilke opplysninger kan du som elev se i VIS?

I VIS har du tilgang til blant annet:

• timeplanen din
  • klasse
  • kontakt- og faglærere
  • registrering av fravær
  • anmerkninger
  • vurderinger
  • eksamensoppmeldinger
  • standpunkt- og eksamenskarakterer

Du kan også:

• melde inn fravær
  • søke om fritak i fag (sidemål og kroppsøving)
  • søke om tilrettelegging på eksamen
  • søke om fratrekk av fravær

Hva får du tilgang til som foresatt?

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år har tilgang til opplysninger om elevens:

• personalia
  • timeplan
  • kontaktopplysninger
  • historikk – samlet fravær og oversikt over terminkarakterer, standpunktkarakterer og eksamenskarakterer
  • læreplan

Introduksjonsvideo til foresatte

Innlogging skjer via linken på skolens hjemmeside. Foreldre/foresatte må bruke ID PORTEN, ikke FEIDE.»

Fravær - De midlertidige fraværsreglene er over.

Regjeringen endret fraværsreglene for elever i den videregående skolen til 11 oktober 2021, som følge av Covid-19. Nå er fraværsregelen tilbake. I videregående skole skal elever ikke få standpunktkarakter eller halvårsvurdering med karakter i et fag dersom de går over fraværsgrensen. Fraværsgrensen er på 10 prosent av årstimetallet i faget, men rektor kan bruke skjønn opp til 15 prosent dersom fraværsgrunnen gjør det klart urimelig at grensen skal gjelde. Visse typer dokumentert fravær kan holdes utenom fraværsgrensen. Til vanlig skal fravær av helsegrunner ikke telle på fraværsgrensen dersom eleven har dokumentasjon fra lege eller annen relevant fagperson.