Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

 

Hvorfor velge Vardø videregående skole? 

 Vardø videregående skole er en liten og intim skole der alle kjenner alle. Vi er omlag 90 elever og rundt 30 ansatte. Vi holder til midt i sentrum av Vardø og det er kort vei til butikker, trening og hybelhus. Vi har moderne klasserom og undervisningsutstyr og god plass. Vi har også ett godt sosialt miljø på skolen. 

Veien videre

Etter VG1 kan du velge kokk og servitør, baker og konditor eller matproduksjon.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.

Slik søker du skoleplass

Til toppen