Nasjonal sjømatlinjeEn av Norges største eksportnæringer har egen videregående utdanning! Sjømatlinja ved Vardø videregående skole er en praktisk rettet utdanning hvor elevene får yrkesfaglig og studiekompetanse samtidig. Eleven får viktig breddekunnskap som kreves for videreutdanning innen sjømat, fiskeri og havbruksnæring. De kan studere videre på høyskole eller universitet, eller gå to år i lære for å ta fagbrev. Publisert 14.08.2020 11.38 Sist endret 23.04.2024 13.58 Utdanningsløpet:Forankret i programområdet for Restaurant og matfag.Lokale læreplaner tilpasset Sjømatnæringen.Fellesfag over 3 år som gir Generell studiekompetanse.Gir en praktisk rettet utdanning, hvor man etter 3 år kan gå ut i 2 års læretid og ta fagbrev.Ressursperspektivet og næringsperspektivet settes i fokus.Læreplanene er arbeidsdokument som tilpasses hver enkelt elev. Med et slikt utdanningsløp gis eleven den viktige breddekunnskapen som kreves for en videreutdanning innenfor sjømat – fiskeri – havbruksnæring. Fag og timefordeling første året - VG1 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG1 Fellesfag Årstimer Merknad Norsk 113 Kroppsøving 56 Matematikk for restaurant og matfag 140 Naturfag for restaurant og matfag 140 Programfag VG1 Programfag Årstimer Merknad Kosthold og Livsstil 150 Råstoff, kvalitet og produksjon. 374 Fag og timefordeling andre året - VG2 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG2 Fellesfag Årstimer Merknad Norsk 112 Kroppsøving 56 Matte 84 Samfunnsfag 84 Engelsk 140 Programfag VG2 Programfag Årstimer Merknad Yrkesfaglig fordypning - Sjømatproduksjon 168 Bransje, Fag og miljø 290 Fag og timefordeling tredje året - VG3 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG3 Fellesfag Årstimer Merknad Norsk 168 Kroppsøving 56 Historie 140 Valgfritt prog.fag fra ST. 140 Programfag VG3 Programfag Årstimer Merknad Valgfritt prog.fag fra ST. 253 Salg og Marked 140 Slik søker du skoleplass