Nasjonal sjømatlinjeEn av Norges største eksportnæringer har egen videregående utdanning! Sjømatlinja ved Vardø videregående skole er en praktisk rettet utdanning hvor elevene får yrkesfaglig og studiekompetanse samtidig. Eleven får viktig breddekunnskap som kreves for videreutdanning innen sjømat, fiskeri og havbruksnæring. De kan studere videre på høyskole eller universitet, eller gå to år i lære for å ta fagbrev. Vil du se denne videoen må du godkjenne funksjonelle informasjonskapsler. Publisert 14.08.2020 11.38 Sist endret 23.04.2024 13.58 Utdanningsløpet:Forankret i programområdet for Restaurant og matfag.Lokale læreplaner tilpasset Sjømatnæringen.Fellesfag over 3 år som gir Generell studiekompetanse.Gir en praktisk rettet utdanning, hvor man etter 3 år kan gå ut i 2 års læretid og ta fagbrev.Ressursperspektivet og næringsperspektivet settes i fokus.Læreplanene er arbeidsdokument som tilpasses hver enkelt elev. Med et slikt utdanningsløp gis eleven den viktige breddekunnskapen som kreves for en videreutdanning innenfor sjømat – fiskeri – havbruksnæring. Fag og timefordeling første året - VG1 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG1 FellesfagÅrstimerMerknadNorsk113Kroppsøving56Matematikk for restaurant og matfag140Naturfag for restaurant og matfag140 Programfag VG1 ProgramfagÅrstimerMerknadKosthold og Livsstil150Råstoff, kvalitet og produksjon.374 Fag og timefordeling andre året - VG2 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG2FellesfagÅrstimerMerknadNorsk112Kroppsøving56Matte84Samfunnsfag84Engelsk140 Programfag VG2ProgramfagÅrstimerMerknadYrkesfaglig fordypning - Sjømatproduksjon168Bransje, Fag og miljø290 Fag og timefordeling tredje året - VG3 Nasjonal sjømatlinje Fellesfag VG3FellesfagÅrstimerMerknadNorsk168Kroppsøving56Historie140Valgfritt prog.fag fra ST.140 Programfag VG3 ProgramfagÅrstimerMerknadValgfritt prog.fag fra ST.253Salg og Marked140 Slik søker du skoleplass