Kokk og servitørVardø videregående skole tilbyr en Kokk & Servitør linje som setter lokale råvarer i fokus, samt norske og samiske mattradisjoner, mat fra ulike kulturer og nasjonale og internasjonale mattrender. Vi jobber tett sammen med lokale næringsaktører som ønsker å skaper arbeidsplasser for fremtidens kokker og servitører. Publisert14.08.2020 13.34 Sist endret20.01.2021 13.53 Programområdet for kokk- og servitørfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner. Måltidene har stor betydning som sosial faktor, og en stadig større del av måltidene tilberedes og serveres utenfor hjemmene. Økt kunnskap om kostens betydning for helse og velvære har ført til større etterspørsel etter ernæringsmessig riktig mat og etter spesialkost. Programfagene skal fremme kunnskap om kosthold og helse i samfunnet. Kokk og servitør VG2 Fag- og timefordeling kokk og servitør VG2 Yrkesfag Fellesfag vg2 Yrkesfag Fellesfag vg2 Fellesfag Årstimer Merknad Norsk 112 4 uketimer (a 45 min.) Kroppsøving 56 2 uketimer (a 45 min.) Samfunnskunnskap 84 3 uketimer (a 45 min.) Programfag kokk og servitør VG2 Programfag Timetall Merknad Bransje og arbeidsliv 140 5 uketimer (a 45 min) Råvare, produksjon og kvalitet 337 12 uketimer (a 45 min) Yrkesfaglig fordyning 253 9 uketimer a (45 min) Slik søker du skoleplass