Baker og konditor VG2På vg2 velger man om man vil gå videre med Baker og konditor, kokk- og servitørfag eller Matproduksjon. Vardø videregående skole tilbyr alle disse retningene skoleåret 2021 – 2022. Publisert27.01.2021 13.32 Sist endret27.01.2021 13.45 Som baker lager du gjærdeiger til forskjellige brød- og kakeprodukter som for eksempel brød, boller, baguetter og pizzabunner. Arbeidet gjøres enten manuelt eller ved bruk av maskiner. Typiske arbeidsoppgaver for bakeren er å lage brød og wienerbrød, boller og skolebrød, baguetter, focaccia, chiabatta og enkle kaker. Du skal vurdere pris og kvalitet på råvarer, beregne næringsinnhold i de ferdige produktene, sørge for god behandling og oppbevaring av råvarene og tilpasse resepter og produksjonsprosesser etter bedriftenes og kundenes behov. Du får også ansvar for å rengjøre og vedlikeholde utstyret som brukes. En konditor bruker som regel ikke gjærdeig i det som lages. Litt enkelt sagt er det den viktigste forskjellen på de to yrkene. Konditoren lager først og fremst kaker av alle slag, både de som bakes og pyntes på tradisjonelt vis og for eksempel mousse-kaker. Festkaker, kransekaker, bryllupskaker, dessert- og konfektkaker, muffins, brownies og marsipan- og sjokoladefigurer er typiske oppgaver. Desserter kan også være et interessant arbeidsområde for mange med konditorutdanning. Baker og konditor VG2 Fag og timefordeling VG2 Baker og konditor Yrkesfag Fellesfag vg2 Fellesfag Årstimer Merknad Norsk 112 4 uketimer (a 45 min.) Kroppsøving 56 2 uketimer (a 45 min.) Samfunnskunnskap 84 3 uketimer (a 45 min.) Programfag baker og konditor Programfag Årstimer Merknad Råvare, produksjon og kvalitet for baker og konditorfaget 477 17 uketimer (a 45 min) Yrkesfaglig fordypning 253 9 uketimer (a 45 min) Felles programfag benevnelser er ikke avklart ennå. Slik søker du skoleplass