Yrkesfaglig opphenting

Har du fullført VG 1 Studiespesialisering eller VG 2 Yrkesfag, men kunne tenkt deg en utdanning innen Sjømat, IT, Media, Kokk & Servitør eller Baker & Konditor. Da kan du begynne rett på VG 2 hos oss å få fag- eller studiekompetanse etter 3 år på vgs.

Høres noe av dette ut som en spennende yrkesvei å gå?

Ta kontakt med skolen for videre informasjon.

Nærmere informasjon:

Har du fullført Vg1 studiespesialisering og funnet ut at du er klar for noe mer praktisk opplæring? Eller har du fullført VG 2 Yrkesfag, men ønsker å ta et nytt yrkesvalg.

Kanskje du har funnet ut at du heller vi ta et fagbrev?

Da kan du søke direkte inn på Vg2 yrkesfag!

Fordelen er at du slipper å måtte ta et nytt Vg1 (gjøre omvalg). Samtidig har du fortsatt mulighet til å få førstegangsvitnemål om du ønsker å ta høyere utdanning.

På Vg1 studieforberedende (Vg1ST) eller Vg2 Yrkesfag har du fullført alle de obligatoriske fellesfagene i Vg1 og Vg2 yrkesfag. De ledige timene brukes til faget yrkesfaglig opphenting (YFO). I YFO undervises det i programfagene på Vg1 i det programområdet du har valgt. Faget tas sammen med Vg1 klassen. Resten av timene dvs.  programfagene, yrkesfaglig fordypning og kroppsøving, tar du sammen med Vg2 klassen.

I Troms og Finnmark skjer inntak til «Vg2 yrkesfaglig opphenting» på den enkelte skole.

Du fyller ut vedlagte søknadskjema (PDF, 174 kB) og sender som e-dialog til Troms og Finnmark fylkeskommune (pålogging med MinID). Søknaden merkes "Vardø videregående skole".