SKOLEN ÅPNER IGJEN

Klikk for stort bildeSkolene åpner for alle elever fra 11. mai

Grunnskoler og videregående skoler skal åpne for alle trinn i løpet av uke 20. Det forutsettes at de følger kravene til smittevern.

– Så langt det lar seg gjøre skal elevene få en mest mulig normal skolehverdag tilbake i neste uke. Alle de helsefaglige rådene vi har fått tilsier at det er trygt å gjenåpne skoler for resten av elevene nå, så lenge smittevernreglene blir fulgt. Det kan bety at ikke alle elevene kan være på skolen samtidig, men det er viktig at skolene strekker seg langt for å gi et godt skoletilbud, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Stengte skoler har mange negative konsekvenser for barn og unge. For eksempel vil elever som strever i fag, og som ikke har godt utbytte av hjemmeundervisning, ha økt risiko for å falle fra. Vi vet også at sårbare barn ikke har blitt fulgt godt nok opp mens skolene har vært stengt.

– Jeg har tidligere varslet skolene om at de må forberede seg på åpning for alle elever. Jeg vet at noen skoler er klare for å åpne allerede fra mandag, mens andre vil trenge noen flere dager på å forberede seg. Det blir derfor opp til kommunene og skolene å finne ut når i løpet av neste uke de kan åpne, sier Melby.

Det er laget følgende plan for oppmøte mandag:

STUDIESPESIALISERING:

1 ST MØTER KL. 10.30 I KLASSEROM 205.

2 ST MØTER KL 12.15 I KLASSEROM 212.

3 ST MØTER KL. 13.30 I AUDITORIET.

YRKESFAG:

1 RM OG 1 RML MØTER I KLASSEROMMET KL. 10.00

IKT MØTER TIL STEDLIG UNDERVISNING I KLASSEROMMET KL. 10.00

2 RM MØTER TIL STEDLIG UNDERVISNING I KLASSEROMMET KL. 10.00

Informasjon som vil bli gitt er:

• Smittevernveiledning
  • Romfordeling