Godt nytt år og velkommen tilbake på skolen til elever og ansatte.

Vi ønsker alle sammen ett riktig godt nytt år og velkommen tilbake til Vardø videregående skole. Vi er fremdeles på rødt nivå og må derfor starte 2022 med de tiltak vi hadde da vi tok juleferie. Noen endringer har skjedd i løpet av juleferien.

Unntak fra smittekarantene både for ansatte, barn og elever

Fra 1. januar er ansatte i barnehager, grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen unntatt smittekarantene i arbeidstiden.

De er unntatt karantene fra første dag, men må teste seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakten.

Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet.

Unntaket for barn, som ble innført 15. desember, gjelder fortsatt. Barn og unge under 18 år skal kun i smittekarantene dersom de bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet.

Det er anbefalt at de tester seg på dag 3 og 7. Regjeringen har bestemt at dette unntaket også skal gjelde elever i videregående skole som har fylt 18 år.

Vardø kommune melder følgende:

Elever og ansatte oppfordres til å teste seg før skolestart etter juleferien.

Elever (grunnskole, videregående skoler og voksenopplæring) og ansatte i barnehager og skoler oppfordres til å ta en selvtest, tidligst 24 timer før de møter på skole eller barnehage etter juleferien.

Selvtester kan hentes mellom kl 13:00 og kl 14:00 i glasshuset 29.12 og 30.12.

Med ønske om en fin nyttårsfeiring.